Snabblagad vardagsmat

Stekt lax med Quinoa, blandade bönor och fräscha grönsaker. Snabb och sund vardagsmat.

Att leva hälsosamt får inte ta för mycket tid. Om man kan göra små justeringar i livet, som medför att man rör sig lite mer och gör medvetna val i vardagen, så får man långsiktiga hälsovinster genom förändringar som man knappt ens är medveten om att man har gjort.

De flesta lägger inte speciellt mycket tid på vardagsmaten – många lägger mindre än tio minuter i köket på en dag. Visst, det kan tyckas tragiskt och beklämmande att det är så, men då får man göra det bästa av situationen – och hitta bra grejer som är snabba OCKSÅ.

Sund vardagsmat får gärna vara snabblagad. Precis som när det gäller träning, så får det inte vara för krångligt eller ta för mycket tid. Hellre lite bättre och oftare, än perfekt och väldigt sällan.

Kolla in veckomatsedlarna för lite ny inspiration så här i början av veckan.

Foto:  Katja Andersson.