Inspiration direkt i din iPhone

Det finns massor av roliga appar med bra och roliga recept – rakt in i mobilen. Gratis är ju gott och jag har hittat några gratisappar som är riktigt bra. Idag hittade jag några riktiga sköna inspirationskällor. 

Den amerikanska livsmedelskedjan Whole foods’ app har recept i olika kategorier, grupperade i olika specialkoster. Näringsberäknade och med fina bilder. Ingredienserna till de recept man väljer läggs ihop till en inköpslista som man kan maila iväg om man inte själv ska handla maten. Smart.

Funktionen ”Tell us what you have and well show you what you can make” kommer jag att använda när fantasin och innehållet i skåpen börjar sina.

Kartan över var man hittar närmsta whole foodbutik ska jag använda nästa gång jag åker till New York.

För förslag till dagens kvällsmat valde jag Main courses och Cooking with kids. Tror det blir Club sandwich på spett idag. Mums!

Arlas app har jag haft länge och det gör ju det hela rätt mycket enklare när man inte behöver fundera över mått, ingredienser och hur man räknar om ugnsvärmen från Farenheit till Celcius.

Mina veckomatsedlar finns ännu inte som iPhone-app. Men kanske en vacker dag…

Foto: Katja Andersson

2 kommentarer

De har grymt bra mat också. Det är verkligen kul att shoppa mat i USA – särskilt på ett ställe där dom inte bara har MYCKET grejer, utan dessutom BRA grejer.