Kött i Lund

Widerbergs köttmaffiaJag är förundrad över att Widerbergs köttaffär i Lund har fått finnas kvar i alla dessa år – utan attacker från veganer och djurrättsaktivister.

I skyltfönstret sitter denna bild med texten ”Här styckar vi själva”.

Personerna på bilden ser ut att vara hämtade ur en film om den italienska maffian. Den här tiden på året är det nog mer fart i verksamheten, kul att våra gamla traditioner och den äldre matkulturen får leva kvar.

Däremot blev jag helt bestört när jag såg hur det anrika Konditori Lundagård har totalförstörts av sina nya ägare. Schabbigt, smutsigt och helt utan finess. Det verkar inte klokt att man kan få fortsätta i samma namn som det gäng gamla charmiga och kakälskande tanter bedrivit sin verksamhet i när man helt saknar ambitioner. Väldigt ledsamt.