Fira jul med gott samvete!


Kanske du redan har hunnit med några julbord, kanske är du en av dem som oroar sig över att gå upp i vikt under julhelgen.  Äter du  bara julbord på julafton så behöver du inte fundera över det – det är trots allt det du äter mellan nyår och jul, inte det du äter mellan jul och nyår som har betydelse för din hälsa (gammal klyscha…).

Ät som vanligt – frukost, lunch och kvällsmat – försök låta bli att ta om (ta i så fall bara grönsaker) och undvik att småäta, så slipper du gå upp i vikt. Försök låta bli att äta julgodis, choklad och pepparkakor hela tiden. Lite grann är okej, men det är lätt att tappa räkningen om man fikar hela tiden.

Passa på att träna när du ändå är ledig. En promenad varje dag ger dig frisk luft och förbränner lite extrakalorier. Åka pulka, göra snögubbar och skotta snö är också väldigt bra motion.

God jul!

PS. Oavsett om du tror att du kommer att gå upp i vikt eller inte i jul, så kommer du förmodligen att få rätt. Det är faktiskt du själv som bestämmer. DS

Foto: Katja Andersson