Sportlovsmat

Jag kände mig väldigt … ”rejäl” när jag gjorde storkok med gulasch och köttfärssås och frös in i glasslådor för att ta med på skidsemestern. Dessa har nu färdats i takboxen 40 mil och sitter väldigt fint efter en lång dag i backen. Skönt att slippa ta sig till mataffären och tampas med alla andra trötta skidåkare med lågt blodsocker, som inte heller vet vad de ska ha till middag.

Veckans kvällsmeny har bestått av
• Gulasch med brytbröd
• Italiensk antipastibuffe med parmaskinka, salami, pasta, pesto, soltorkade tomater, oliver, goda ostar – och köttbullar till de yngre
• Spagetti och köttfärssås – och parmesan för de som ville
• Hemlagad pizza (vi köpte ett färdigt kit med deg i konservburk och tomatsås. På så sätt kunde vi använda alla rester till en väldigt god middag sista kvällen)

Det krävde lite förarbete och en del planering. Och tog lite plats i takboxen. Men SÅ skönt att vara steget före när hungern och tröttheten plötsligt slår till hos alla på samma gång. Rekommenderas varmt!