21 km den 21 maj 2011

20110522-094434.jpg

Igår var det äntligen dags att springa halvmaraton. 21 km på Göteborgs gator. Årets händelse. Hitintills.

Vilken fantastisk dag. Helt perfekt väder; lagom varmt, soligt. Och medvind på Hisingen.

Efter omständigheterna är jag jättenöjd. Jag var skadad de sista två veckorna innan loppet, och kunde inte fullfölja min träning enligt planen. Jag kände mig väldigt osäker hur baksidan av mitt vänstra lår och skinkan skulle reagera på 21 km och tog det lugnt. Sprang den första milen i 5:30-tempo och det kändes stabilt. Sen blev jag plötsligt i akut behov av en toalett – tack ni som hade placerat en bajamaja utanför TV-huset!

Efter några minuter var jag på banan igen, tog lite att dricka och kände mig väldigt stark igen. Fortsatte i samma tempo hela vägen runt, och fick en sluttid på 2.02.02.

Framför allt är jag nöjd med hur det kändes. Att kroppen höll och att det var kul och skönt hela tiden.

Dags att ladda om för nästa utmaning: 10 km på Blodomloppet den 30 maj.
Och tankar har väckts när det gäller Lidingöloppet i september.
Det här blir ett bra löparår!

1 kommentar