Veckans läsarfråga i GP

I dagens GöteborgsPosten har jag svarat på en fråga från en glad pensionär – en flitig människa som tränar fem gånger i veckan. Jag blir så glad över frågan, den är verkligen ett kvitto på att även seniorerna tränar allt mer, och inser att det är roligt och viktigt att röra på sig.

Det bästa är om man kombinerar styrketräning, konditionsträning och gympa, dans eller liknande. Då får man träning som både bygger upp muskler, koordination, balans och kondition. Alla dessa är viktiga för att behålla sina funktioner, och slippa ramla och bryta benen i onödan.

Gymträning fem gånger i veckan är inte nödvändigt, det räcker med svettig träning 2-3 gånger, och mer vardagsmotion så att man undviker alltför mycket stillasittande.
Oavsett om man har passerat 70-strecket eller om man är yngre.