Passa på att njuta av den färska sparrisen, prova till exempel min något annorlunda grönsallad;
Du behöver
- 1 liten squash
- 1 stånd broccoli
- 1 rödlök
- ett knippe färsk sparris
- 1 msk olivolja
- ½ tsk flingsalt
- 1 påse ruccolasallad, ca 70 gram
- 3 msk rostade pinjenötter
- eller
- 2 msk hyvlad parmesanost
Skölj grönsakerna och skala löken. Skala bort nedre delen av sparrisstjälken. Halvera squashen på längden och skär i skivor, skiva löken och dela broccolin i småbuketter. Skär sparrisen i ca 5 cm långa bitar. Fräs alltsammans i oljan på medelvärme. Strö över lite flingsalt. Låt grönsakerna svalna lite grann.
Skölj ruccolan och lägg upp på ett serveringsfat. Lägg de ljumma grönsakerna ovanpå och toppa om du vill med rostade pinjenötter eller hyvlad parmesan.
Salladen passar bra som tillbehör till det mesta, prova till exempel att servera den till kallrökt lax och nykokt färskpotatis. Eller till nykokt pasta.