Värsta Gundegröten!

Jag är egentligen ingen grötmänniska, men ibland blir man själv förvånad över vad man kan åstadkomma på morgonen.
Idag blev det grötfrukost: Jag gör en gröt i micron: 3/4 dl havrekli, ett par matskedar av sonens fruktmüsli, rejält med kanel, en nypa salt och 2 dl vatten.

Micrar 2 minuter – och min micro är av det snälla slaget, den piper bara en gång, så man kan lugnt gå och duscha under tiden (se till att ha en tillräckligt stor skål bara!)

När det är dags att äta lägger jag i lite grovhackad sötmandel och lite blåbär från frysen. SÅ GOTT!

Dessutom är denna gröt rena rama supermaten: Havrekli är bäst på betaglukaner som sänker kolesterolet, mandlarna innehåller E-vitamin och nyttiga fettsyror, blåbär fullsmockade med antioxidanter, kanel likaså.

Jag blir mätt och go, och blodsockerkurvan blir jämn och fin hela förmiddagen.

4 kommentarer

Mmm älskar gröt! Havregrynsgröt med äpplebitar och kanel eller bovetegröt med jordgubbar. Åh nu längtar jag till frukost :)

Hur mycket gröt måste jag äta för att få en kolesterolsänkande effekt och samtidigt ett jämnt blodsocker?:)
Fredrik

Jag gör ju gröten på havrekli, så då räcker det med en portion (1 dl) för att få i sig rekommenderad dagsdos betaglukaner. Vanliga havregryn har ju betydligt lägre fiberinnehåll (och väljer man fiberhavregryn måste man kolla ingredienslistan på förpackningen, vissa märken innehåller vetekli, då får man inga extra havrefibrer!)
För den som inte gillar gröt finns det en utmärkt produkt som heter Betaglucare, som man kan strö på fil eller yoghurt. Väldigt bra grejer!

Jag är också en frukostmänniska. Det är bara hur gott som helst. Konstigt att vi är så obenägna att prova nya grejer på frukostbordet – jag äter oftast samma även när jag bor på hotell och det finns hur mycket som helst att välja på.
Om man tänker på hur lite variation man normalt sett har i sin frukost, skulle man står ut med den ensidigheten vad gäller lunch och middag?

Hur känns det i kroppen efter loppet?