Om motivation i Dagens Gp

Veckans läsarspalt i GöteborgsPosten handlar om motivation. Hur håller man ångan uppe och behåller sina livsstilsförändringar så länge att de blir en ny etablerad sundare livsstil.

Inte helt lätt, man måste hitta det man själv går igång på. Det är olika för alla.

För egen del har jag upptäckt tjusningen med att springa lopp. Loppen får mig att se långsiktigt på min träning och bita i även de gånger jag inte har lust.
(för övrigt är det inte jag som har satt rubriken på dagens frågespalt. Man skulle kunna tro att jag även gett mig in i sexbranschen…)

Min motivation fick sig en törn förra veckan när jag kände att kroppen inte riktigt höll för det jag hade tänkt. Igår träffade jag löparvännerna på intervallträningen med MbM och vips så är jag heltaggad igen. Vännerna är viktiga för resultatet och motivationen – goa människor som hjälper en upp när man är lite nere och det egna drivet inte riktigt räcker till.

Igår var jag inte med på intervallerna men var där och småjoggade, det kändes ganska bra. Och jag fick tillbaka tron på att jag kommer att fixa det.
21 km den 21 maj.