Be om doggy bag och visa att du bryr dig!

Konsumentföreningen Stockholm har nyligen gjort en undersökning för att ta reda på varför svenskarna inte i större utsträckning ber om en doggy bag till resterna när man är på restaurang. En stor andel tycker det är pinsamt eller opraktiskt (klart att man inte vill gå vidare till nattklubben med en pizzakartong under armen!).

Kanske man tänker att det verkar snålt. Men sen är det säkert många som inte tänker på att det är möjligt.
Kanske för att man inte har någon hund…?

Att ta vara på sina matrester är inte enbart bra för miljön. Det är dessutom bra för hälsan och vikten. Jag tror att många skulle sluta äta när magen är lagom full, istället för att fortsätta tills man nästan spricker, om man visste att man skulle kunna ta med sig resterna hem. På så sätt skulle maten kunna räcka till en måltid till. Man blir lagom mätt på ett mer hälsosamt sätt. Och man får njuta två gånger istället för en.

Bra för plånboken.
Bra för miljön.
Bra för dig.