Kylklamp och vattenflaska

20110616-100503.jpg

Sommarlovet är äntligen här och nu börjar den verkliga picknicksäsongen. Gårdagens kokta pasta tillsammans med rester av kassler eller grillad kyckling och massor av grönsaker blir en fräsch och god pastasallad på stranden. Oliver eller lite fetaost ger god sälta i sommarvärmen.

Bästa tipset för kombinerad kylklamp och vattenflaska:

Frys in vanligt kranvatten i en petflaska som du fyller till hälften. Lägg den lite snett i frysen kvällen innan, vattnet måste vara i botten av flaskan. När det är dags att ge sig av till stranden fyller du upp flaskan med kallt vatten. Lägg den i kylväskan tillsammans med maten som du vill förvara svalt under förmiddagen. Du har iskallt vatten och samtidigt kylning av maten tills det är dags att äta upp den vid lunchdags.

Hur ser ditt bästa picknicktips ut?