Så undviker du semesterns extrakilon: Fikafällan

När vi är lediga från jobbet tar vi ofta ledigt från alla rutiner. Eller skapar helt nya. Plötsligt ska det drickas ELVAKAFFE och ätas fikabröd varje dag. Varför måste man gå tillbaka till 1930-talets matvanor bara för att man är ledig från jobbet?

Fikastunderna på semestern måste inte innehålla kakor och bullar. Prova istället en knäckemacka med skinka eller ost, fullkornsbröd med skivad frukt eller en god fruktsallad – kanske med en klick keso.

Eller bara en god caffe latte eller cappucino. Spar sötsakerna till festligare tillfällen.

Och varför tjatar jag om alla dessa semesterns stunder för mys, trevliga stunder, ledighetskänsla och samvaro? Jo, för att många har problem med vikten i samband med semestern. Många har väldigt dubbla känslor kring ledigheten och är rädda för att gå upp i vikt.

Med lite mer träning och lite fler medvetna val går det fint att undvika att gå upp i vikt under semestern.

Ha en underbar sommar!