Löpträning veckans GP-fråga

Ny vecka.  Ny läsarfråga.

Idag handlar min spalt i GöteborgsPosten om hur man gör för att komma igång med löpträning.

Att jogga och löpträna är den mest effektiva motionsformen – man är ju igång direkt när man går ut genom dörren. Och det är skönt att slippa passa tider på gymet. Men för att det ska bli riktigt bra krävs att man är noga med att komplettera med styrketräning och stretching. Och personligen tycker jag att det är kul att även köra en del gruppträning som spinning och bodypump för att få lite variation och få köra tillsammans med andra.

Och när höstrusket sätter in är det inte alltid så lockande att ta sig ut i alla väder. Då är det bra att i förväg ha tänkt igenom hur man ska göra för att inte få ett avbrott i rutinerna. Fortsätt med din regelbundna träning året runt – hela livet! :)