Social frukost på Björlanda prästgård

Idag var jag på VIP-frukost på Björlanda prästgård som drivs av Räddningsmissionen. Fast de som var mest VIP var egentligen inte vi gäster utan de personer som driver och bor på gården – drogberoende män som går i behandling för att bli drogfria, och som en del i verksamheten har man grönsaksodling, höns, får och grisar.

I ladan – bredvid traktorn – hade man dukat upp med vit duk och den största kandelaber jag har sett. Vi bjöds på gårdens egen lufttorkade kallrökta skinka på nybakat bröd. En bondomelette på gårdens egna ägg, med en korv som gjorts av egna råvaror. Till detta en alldeles färskpressad äppeljuice och som avslutning äppelglass och äppelsorbet på gårdens egna äpplen.

Kocken var från Linnéa Art restaurant och framför allt desserten var fantastisk. Med varsam behandling av råvarorna kan det inte bli något annat än jättegott. Härliga kontraster denna morgon, allt ackompanjerat av glada hönor och busiga får.

Min favoritfotograf Katja Andersson var också med. Kanske inte den enklaste miljö för matfotografering, men ganska spännande…