Veckans GP-fråga från övertränad läsare?

Den här veckans läsarfråga i GöteborgsPosten kom från en kille som tränar sex dagar i veckan, men inte får de resultat han förväntar sig. Om man tränar nästan varje dag blir återhämtningsmålen extremt viktiga. Kolhydraterna återställer energiförråden och ger en insulinstegring som är viktig för muskeluppbyggnaden. Proteinet behövs för att aminosyror ska finnas tillgängligt under perioden mellan träningstillfällena då kroppen återhämtar sig och musklerna anpassar sig till den successivt ökande belastningen.

Att gå på gym sex dagar i veckan kräver en hel del kunskaper om hur man lägger upp ett pass, bland annat genom att träna olika muskelgrupper och få en balans mellan fram- och baksida. Och maten är minst lika viktig som träningen.

I artikeln bredvid porträtteras min kollega Elmina och hennes verksamhet för nyblivna mammor. Kul!