OLO – eller Oh no!?

Den här yoghurten fick jag idag på väg till jobbet. Det är relativt ofta företag som ”annonserar” genom att dela ut smakprover i morgonrusningen – och det är ju alltid trevligt. Gratis är ju gott och någon gång har jag fått en hel lunch där utanför Centralen. Väldigt nice!

Men den här gången blir jag inte särskilt imponerad. Valio har tagit fram en ny produkt; ”Yoghurt för matsmältningen”. Vad ska det kallas – ett mjukt hälsopåstående?

Den innehåller 5 gram fibrer (polydextros och galakto-oligosackarider) per förpackning à 125 g. Och så fyra sorters probiotika. Enligt hemsidan ska produkten motverka trög mage och uppblåsthet. Om den används som en del i en hälsosam kost… (är det då kosten i stort eller den specifika produkten som gör jobbet, kan man ju undra!)

Och för övrigt…
Yoghurten innehåller 14% socker. Och nästan 3% fett. Och 100 kcal/100 gram. Inte konstigt att den anses vara ”god och krämig” – jag tyckte den var alldeles för söt, och jag är skeptisk till  övriga argument som används i lanseringen.

Möjligtvis passar yoghurten bra inom äldrevården – ett kaloririkt mellanmål som är enkelt att servera och lätt att få i sig.