Ännu en bokstavskombination

Behövs det ännu fler bokstavskombinationer i dietdjungeln?

Det undrar SvD i en artikel om Fredrik Pauluns nya bok om LCHQ. Jag har inte hunnit läsa boken, men det låter bra tycker jag. LC innebär lägre energiintag och mindre socker, HQ är ju alltid bra – hög och god kvalitet på maten har väl aldrig varit fel.

Hoppas att de höga kvalitetskraven även inkluderar kolhydraterna – att man alltså inte ska sluta äta kolhydrater. Hela korn och grovt fullkornsbröd ger mättnad, fibrer och mycket näring för kalorierna. Fibrer är livsviktigt för våra tarmbakterier, som bland annat utgör en stor del av vårt immunförsvar.

Eftersom människohjärnan behöver kolhydrater för att fungera optimalt är jag helt säker på att vi är skapta för att äta kolhydrater. Naturligtvis i kombination med både fett och protein – av hög kvalitet.

Vi behöver kolhydrater, men det ska vara av bra sort och i lagom mängd. Så nu går jag och kör ett lunchpass spinning för att öka min lagomnivå ;)