Karensdagarna är över – today is the day!

För många börjar det ”nya hälsosamma livet” just idag. Man låter gärna nyårslöftena få lite karenstid innan de liksom börjar gälla. Men idag är det terminsstart, måndag, januari och nytt år. No way back alltså.

Jag är själv ingen förespråkare av nyårslöften. De tenderar att bli ett svek mot en själv. Men visst är det härligt med känslan av nystart. Att vända blad, som det heter…

Tillbaka till jobbet. Den älskade grottekvarnen. För jag gillar verkligen den. Särskilt efter ett skollov är det väldigt skönt att återgå till kontoret, lugnet, vuxenpratet och att få prata till punkt. Att själv välja var, vad och när man vill äta lunch. Att dricka upp kaffet i lugn och ro innan det kallnat. Att tänka färdigt utan att ”mamma, mamma, mamma” ekar i öronen. Att träna på lunchen. Jag är inte bara mamma, jag är Kajsa också.

Om man nu måste ha nyårslöften så tycker jag att de ska ligga på en rimlig nivå – bara för att de inte ska bli misslyckanden. Att träna två gånger i veckan, det är helt rimligt. Och blir det fler gånger är det bara en jättebra bonus. Tränar du två gånger i veckan konsekvent blir det över hundra pass på ett år. Det är verkligen bra.

För mig är det nystart även på ett annat plan. Idag börjar jag på allvar skriva på min första bok. Ett väldigt roligt och spännande projekt.