Modeblogg – Vårens trender 2012

Tänk om man vore modebloggare istället. Du skulle det kännas mer självklart att skriva härliga inspirerande tankar om vårens mode i ljusa glada färger. Även i matmodet har starka färger varit en kraftig trend under senare tid. Antioxidanterna i maten har starka färger, så det är ganska lätt att välja bra mat vad gäller den biten.

Vårens starka trender vad gäller mat 2012 är Naturligt, Kvalitetsmedvetenhet och Närhet. Hantverket kring maten, kunskaperna om kvalitet, odlingsförhållanden och varsamhet innebär att man har en ökad respekt för maten – på tallriken och i alla led maten går igenom innan den hamnar i våra magar. Man vill gärna lära känna bonden, stånka sin egen korv och gärna kunna komma och hälsa på hos kossan.

Så har det varit ett par år nu, framför allt har det skrivits en hel del om det, men jag tror att allt fler ”vanliga” konsumenter också gör allt mer medvetna val. Man börjar så smått inse att mat inte bara är något som gör en mätt för stunden, utan man är beredd att betala lite mer för att få bättre kvalitet.

Cellerna i din kropp byggs upp av maten du äter, så hur du lever och vilka val du gör i livet har en direkt påverkan på hur du mår och hur länge din kropp kommer att hålla. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.