Skickligt hantverk på Årets kock

20120125-173116.jpg

På väg hem till västkusten efter Årets kock i Stockholm. Precis som jag förväntade mig var det mycket god mat av toppkvalitet, intressanta människor och passionerade yrkesmän på plats. Det är fantastiskt kul att på nära håll få uppleva människor som verkligen älskar det dom gör och värdesätter kvalitet och kunskap. hann med ett par seminarier om entreprenörskap och mod också. Väldigt inspirerande.

I dagens GP handlar min spalt om mat för den som jobbar på udda tider. Även om man jobbar och är vaken på natten bör man försöka äta större delen av totala energin på dagtid. Kroppsklockan och ämnesomsättningen styrs till stor del av dagsljuset.

Räksalladen på bilden köpte jag innan jag klev på tåget, ett exempel på mat som kan vara lämplig på natten; lätt mat med en liten mängd långsamma kolhydrater.
Hellre protein än fett och socker.