Ny redaktör på GP

Nyss varit på möte med nya redaktören för Hälsa i GöteborgsPosten. Verkar vara en bra och trevlig tjej, pigg på nya idéer.
Jag fortsätter som tidigare att skriva i papperstidningen tis/onsdagar, diskuterade även att utöka min medverkan. Kul!

Blev lite trött när jag läste veckans inlägg. Jag hade skrivit om det manliga klimakteriet, och betonat vikten av träning och goda matvanor för att motverka effekterna av det faktum att testosteronhalten sjunker när man blir äldre. Mannen som hade ställt frågan var 76 år gammal och bekymrad över sin ”bukfetma”, trots att han var normalviktig och hade ett bra midjemått.

Den redigering som hade gjorts gjorde att det blev en del förändringar i texten. Jag menar bland annat att med träning och bra matvanor gör man allt man kan på naturlig väg, den delen hade kommit bort. En minskad testosteronhalt kan bland annat medföra förändringar i kroppssammansättningen, det blir svårare att bygga muskler och lättare att lägga på sig fett, främst i bukregionen.

Dessutom blev det vissa skrivfel och slarv, tråkigt. Gillar inte när man petar i min text utan att jag får kolla innan det publiceras. Men nu ska det förhoppningsvis inte bli så igen.

20120425-065628.jpg

1 kommentar

Usch! Som frilanskollega vet jag tyvärr hur det känns när det slinker in fel som man själv inte har skulden för. Men det vet ju inte de som läser texten. I de stunderna får man tänka de där tankarna man annars gör sitt bästa för att mota bort, att man som läsare ändå strax glömmer det man tagit till sig … :)
Heja på!