Om fredagsmys och solstrålar

;

Pang, så var våren här! Plötsligt fick man rota fram sommarkläderna och kanske var det någon som upptäckte att de inte riktigt passade – många börjar googla på snabbaste och mest effektiva bantningsmetoden.

Dagens sanning – som de flesta innerst inne redan vet – är att det finns ingen Quick fix som tar fram den rätta figuren inför badsäsongen. Men det finns goda vanor som gör dig piggare redan här och nu, och får dig att må bättre.

Att gå ner i vikt eller forma kroppen tar längre tid. Kanske det är bättre att tänka sig en formtoppning inför badsäsongen 2013 istället, om det är nu du börjar.

Ändra dina vanor på ett sätt som du kan leva länge med. Gärna resten av ditt liv. Ta små steg och gör ett medvetet val varje gång du står inför alternativ som kan ta dig närmare ditt mål.

I min bok Mersmak för livet kan du läsa mer om hur dina vanor och val har betydelse för din hälsa, dina resultat och din personlighet. Och kanske det viktigaste av allt; hur du sätter smarta mål så att dina drömmar blir verklighet.

Kanske den här bilden kan inspirera till nya idéer för kvällens fredagsmys? Passa på att få i dig lite antioxidanter, fibrer och vitaminer – inte bara en massa fett, salt och socker.

Antioxidanterna skyddar mot flera olika former av stress. Det gäller både den stress vi utsätter oss för när vi jobbar för mycket, och den stress som ett hårt träningspass innebär för kroppen. Lite paradoxalt kanske, men sunda träningsvanor minskar den mentala stressen, läs här om hur du underlättar för kroppens återhämtning. Senaste nytt är att även tomatjuice har god effekt!

Solstrålning innebär en stress för hudcellerna och traditionellt används antioxidanter som solskydd. Det finns även modern forskning som visar att betakaroten, som bland annat finns i morötter och aprikoser, kan ta hand om de skadliga ämnen som bildas när vi är ute i stark sol, och ge ett inre skydd mot solens strålar.

Skydda dig lagom mycket mot solen. Det är det viktigt att inte bränna sig, men solens strålar mot huden är en viktig källa till D-vitamin, som jag bland annat skrivit om här.

Njut våren och ta vara på de fina dagarna – innan man hunnit blinka är det höst igen.

Mersmak för livet kan jag verkligen rekommendera som sommarpresent till kunder och personal. Jag kan nästan garantera att de kommer att komma tillbaks efter semestern i bättre skick än någonsin ;)

Trevlig helg!

2 kommentarer

Kloka och inspirerande ord som alltid från Kajsa! Ska absolut komplettera fredagsmyset ikväll…