Mycket jobbresor? Det är inte kört!

Många som jobbar mycket och reser mycket i jobbet ser bara problem och svårigheter med att hålla formen – eller komma i bättre form. Kanske är det så att man skyller på omständigheterna istället för att se möjligheterna.

Visst, det som är mest lättillgängligt är ofta inte det mest hälsosamma. Det finns många exempel på dålig snabbmat, men det finns en hel del som är bra också.

20121022-183833.jpg
Som den här salladen från Panini till exempel. Ångad broccoli och savojkål, granatäpple, gröna bönor, rostad mandel och solrosfrön, och kalkonbröst.
Snabbt, fräscht, supergott och väldigt nyttigt.

20121022-190820.jpg
Eller den här salladen med parma, rostade körsbärstomater och marinerade queen olives.

20121022-191026.jpg
Eller den här med räkor, mango, bönor, apelsin och koriander.

Och när man bor på hotell – istället för att säga att man inte kan motionera eftersom man inte är i sin hemmamiljö, ta tillfället att gå en morgonpromenad eller ta en löprunda.

Just det faktum att du inte är hemma innebär att du faktiskt har mer tid än vanligt. Du behöver ju varken bädda sängen, ta fram frukosten eller ta hand om disken. Använd tiden du sparar där på att motionera en stund, och förbered dig på bästa tänkbara sätt för en ny dag med kreativa och fokuserade möten.

Du blir inte bara piggare och gladare, du får dessutom mer energi och jag kan nästan lova att det blir mer business. ; )

PS. Jag älskar hotellfrukostar. En stadig start på dagen är toppen, inte minst när det finns mycket att välja på och man slipper diska.

Men jag måste ändå påminna: Bara för att det erbjuds äggröra, bacon, korvar, munkar, wienerbröd och en hel buffé av marmelader måste man inte äta av allt.

Ta en liten inspektionsrunda först, och plocka sedan bara det du verkligen vill ha på buffén.
Välj kvalitet och lyx framför kvantitet.
Och njut med alla dina sinnen! : )

20121022-191250.jpg

2 kommentarer