Vad är problemet?

Jag får ofta höra att resor i jobbet hindrar från att ha sunda vanor. Vad är problemet? Det är väl knappast någon som tvångsmatar en med onyttiga grejer?

Jag är i Stockholm på tjänsteresa och igår åt jag såhär.

20121108-080422.jpg

Frukost på hotellet. En liten macka med ost. Ägg, skinka, tomat, paprika. Ett glas naturell yoghurt med en klick äpple-vaniljyoghurt. Färskpressad juice och kaffe. Hade det funnits färsk frukt hade jag valt det istället för juicen.

Lunchen vi fick på konferensen var en fantastiskt god fiskrätt med lite vitvinssås och kokt potatis, olika sallader, hembakat knäckebröd och vatten att dricka.

En liten kaka till kaffet. Och en liten bit morotskaka på eftermiddagsfikat. Men den kom inte med på bild.

Hade en påse av risentas rostade lättsaltade mandlar i väskan som jag åt några av under kvällen eftersom det blev middagsdags medan jag var på mästarbrevsutdelning i Blå hallen.

Och på kvällen gick jag och köpte en halv sashimi – tyckte tio bitar räckte :).
Lade till en grön algsallad, det är så otroligt gott.

Tror att jag promenerade 3-4 kilometer under dagen. Istället för att åka taxi eller tunnelbana kan man ju passa på att gå när man har tillfälle.

Vill man se det som ett problem att man reser mycket så kan det ju vara det. Men för egen del ser jag mest fördelar. Jag slipper en massa måsten och fast jag jobbar mycket känns det som semester – klär bara på mig själv, och borstar bara mina egna tänder. ;)

Jobbresor är inget hinder för goda vanor. Det handlar bara om att välja. Och att äta lagom mycket.

Läs gärna mer i detta inlägg som jag skrev för några veckor sedan.

20121108-075005.jpg

20121108-080326.jpg20121108-080249.jpg

4 kommentarer

Tack för all pepping och din bok läser jag…det tar lite tid men jag är på gång i alla fall…Är det mobilkameran som tar så fina kort???

Jajamän. Men lite Instagramredigering fixar man det mesta :)
Kul att du gillar boken! Och tack för att du berättar det :)