För en friskare generation: Ny bok om att förebygga övervikt hos barn

 

Göteborgsforskarna Christina Berg, Gabriele Eiben, Barbro Johansson, Lauren Lissner, Maria Magnusson, Staffan Mårild, Eva Ossiansson, Hillevi Prell och Agneta Sjöberg har tagit fram en ny intressant skrift om barns livsstil;

CLOE

Forskning för en friskare generation: Levnadsförhållanden, vanor och hälsosam vikt.

Arbetet har sitt ursprung i CLOE, Children’s Lifestyle and the Obesity Epidemic, vars syfte är att förebygga fetma bland västsvenska barn och ungdomar, särskilt i socioekonomiskt utsatta områden, och att ta reda på bakomliggande faktorer.

Jag har inte hunnit läsa den än, men det samlade greppet om mat, miljö, uppväxtförhållanden, tevetittande och sockerkonsumtion verkar lovande.

Klicka på länken ovan, läs och begrunda.