Nyårsångest? Vad ska du ”sluta med”?

Men LÄGG AV!
Plötsligt fylls mitt Twitterflöde av ångestfyllda utrop om att det är si och så många timmar kvar, att man sen måste sluta med godis, kakor, glass, snacks, bröd, kaffe, alkohol och så vidare. Ofta från människor som jag vet tränar mycket, och som alltså behöver mer energi och har utrymme för lite onyttigheter. Och någon som skulle bli vegan – varför då??

Varför sluta med allt man gillar? Rör på dig lite mer och ät lite lagom av allt istället. Njut av livet – du har bara ett!

Ett par bitar mörk choklad och ett gott glas vin eller två – vad är det för fel på det? Och vad vore livet utan gott kaffe??

Jag ser framför mig att Sverige under årets första veckor kommer att belägras av sura, griniga människor – koffeinabstinens och lågt blodsocker kommer att prägla vardagen. Sen kommer man inte att orka hålla sin nya diet längre, utan gå tillbaka till sina gamla vanor. Och känna att man misslyckats. För vilken gång i ordningen?

Läs mina tips för lyckade nyårslöften istället. Så får du chansen att känna dig nöjd och belåten, och hitta en hälsosam livsstil som håller i längden.

Gott slut!

2 kommentarer

Alltså, mitt nyårslöfte om att sluta dricka kaffe handlar enbart om att kunna få bättre tider och att kunna springa längre utan att behöva stanna och ta kisspaus. För att jag helt enkelt tycker att det är viktigt för mig.

Och om jag inte slutar helt så kommer jag inte kunna låta bli när jag behöver. För det är min personlighet.

I övrigt håller jag med!

Hej Ellen!
Självklart ska du göra det som känns bra för dig, men kaffe är enligt forskningen inte vätskedrivande. De menar att det är en myt.

http://nutriand.se/artiklar/myter-om-kost/35-kaffe-aer-inte-vaetskedrivande

Sprid ut dagens vätskeintag över dagen. Om kisset är ljust i färgen får du i dig lagom mycket vätska.
Däremot kan koffeinet påverka prestationen och energin positivt eftersom det underlättar fettförbränningen bl a vid långlopp.
Lycka till! :)