Nyårslöften och smartare mål

Vid den här tiden på året är det många som vill göra stora förändringar i sitt liv. Vid tolvslaget lovar man att sluta röka, springa långlopp eller gå ner massor i vikt. Många gånger blir det inte särskilt mycket av nyårslöftena – redan i mitten av januari har många gått in i väggen och det är betydligt glesare på gymmen.

Ge dig själv en ärlig chans den här gången. Tänk igenom dina mål och sätt dem på en rimligt utmanande nivå, tänk igenom vad du behöver göra och vilka resurser som krävs. Då finns det en chans att du faktiskt gör verklighet av dina nyårslöften.

Sätt upp mål och delmål, gör upp en plan och följ den! Tro på dig själv och din förmåga att klara av att förändra dina vanor.

Dela upp dina stora mål i delmål. De små förändringarna som du gör varje dag, kanske flera gånger varje dag, är det som skapar skillnad. Tänk igenom vilka förändringar som skulle kunna göra skillnad i ditt liv.

Kanske är det att stå upp när du jobbar vid skrivbordet, ta trapporna istället för hissen, ta en promenad på lunchen, utmana dig själv i löparspåret, äta mindre portioner, eller ändra kaffevanorna och ta en svart kopp kaffe istället för en stor latte med extra syrup och grädde…

Gör dig själv nöjd och stolt genom att se till att klara varje litet delmål. Även de allra minsta stegen i rätt riktning tar dig en liten bit närmare ditt mål. Viktminskningen och/eller träningsresultaten kommer så småningom – som ett kvitto på att du under en längre tid gjort ”rätt”.

Gott nytt år!

Nyårslöfte

För två år sedan skrev jag också om nyårslöften – här