Snabba tips för enklare, sundare och godare vardagsmat

De flesta jag kommer i kontakt med vill gärna äta nyttigare mat, men menar att det tar för lång tid. Genom att planera och förbereda middagsmaten är det enkelt att göra nyttig snabbmat. Det är mycket godare och billigare i längden.

Laga gärna lite för mycket mat, till exempel en extra kycklingfilé eller en extraportion pasta. Med lite grönsaker och en brödbit blir det en perfekt matlåda att ta med till jobbet dagen efter. Kom ihåg att ta undan ”extramaten” innan du sätter grytorna på bordet, annars är risken stor att det inte blir något över.

Laga dubbel sats av pastasåser, grytor, köttfärssås, lasagne osv. Frys in hälften och du har middagen klar till en annan dag. Glöm inte att skriva datum på burken och vad den innehåller.

Ha alltid en påse morötter i kylen och ett basförråd av djupfrysta grönsaker. På så sätt riskerar du aldrig att det inte finns grönsaker hemma. Rotfrukter håller länge och ger dig mycket fibrer och vitaminer.

Det är ditt liv – och du som väljer väg

Ta ett steg i taget och gör medvetna val – varje gång du äter eller dricker något, och varje gång du väljer att vara mer fysiskt aktiv.

Är du nyfiken på hur just du kan förändra dina kost- och motionsvanor och hitta lösningar och knep för att komma i bättre form, bli piggare eller gå ner i vikt? Läs mer här!