Dagens husmor – snabbt, enkelt, nyttigt #blogg100 del 5

Jag tror på låga trösklar när det gäller livsstilsförändringar. Sunda matvanor behöver inte vara krångliga eller kräva massor av tid. Att skapa goda vanor i vardagen går självklart att förena med enkelt och snabblagat. Det är dags att sudda bort likhetstecknet mellan ”snabbmat” och ”dåligt”.
Här kommer några snabba tips – Dagens Husmor.

Snabb enkel vardagsmat
Lägg i några extra ägg i kastrullen när du ändå kokar ägg. Kokt ägg är ett bra mellanmål att ta med till jobbet eller träningen, gott som pålägg eller som proteintillskott i en lunchsallad.

nyttiga recept
Frys in köttfärs, strimlad kycklingfilé och liknande i platta paket. Märk dem med datum så du inte behöver tveka utan alltid använder den äldsta först. Paketen tinar snabbt i vattenbad och du slipper ojämn och ofrivillig tillagning i mikron.

rostad mandel
Locka fram smaken i nötter och mandel genom att rosta dem i en torr stekpanna eller på medelvärme i ugnen. Nötter och mandel är gott som mellanmål och snacks, i müsli och i sallader. De innehåller antioxidanter och vitaminer, och hjärtvänligt fett.

gott av rester
Använd middagens rester på ett smart sätt. Gör en matlåda istället för att äta upp det sista i grytorna. Bra för dig, för miljön och för din ekonomi.

hälsosam frukost
Se till att alltid ha bra råvaror hemma, gärna mat som håller länge så du inte behöver stressa iväg till mataffären varje gång det är dags att laga mat. Rotfrukter, grönsaker och frukt i kylen. Bönor, pasta, fullkornsknäcke, tonfisk och makrill i skafferiet. Köttfärs, kycklingfilé, grönsaker och bär i frysen.

Goda bär pimpar både smaken och näringsinnehållet i din frukost.
Ha en fin dag!