Lördagsgott med spenatpasta. #blogg100 del 22

Jag kände det direkt efter träningen igår. Att jag blev sjukt sugen på en krämig pasta med spenat och ost. Det är lustigt när man så tydligt och specifikt kan känna vad man längtar efter och behöver. Jag kan känna precis vilka ingredienser som behövs för att få den smak jag vill åt.

Penne med spenat, grädde, lite vitlök, salt och peppar. Väldigt enkelt, men en fantastiskt bra smakkombo som funkar ihop med det mesta.
Vi hade kyckling till, men spenatpastan passar bra till annat kött eller fisk – eller som en vegetarisk rätt, kanske med lite fetaost.

20130215-224217.jpg

Krämig penne med spenat och vitlök
2-3 portioner
Du behöver
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 dl fryst spenat (hackad)
1,5 dl matlagningsgrädde eller annan grädde + mjölk
5 dl kokt penne (rester eller nykokta)
salt och peppar
2 msk Philadelphiaost

Gör såhär
Hacka lök och vitlök fint. Fräs dem i lite olivolja. Tillsätt spenaten och låt den tina och fräsa en stund.
Späd med grädde och låt koka ihop. Tillsätt den kokta pastan.
Rör till sist i Philadelphiaosten och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar och servera med kött, fisk, kyckling eller fetaost .