Värmande goda soppor #blogg100 del 15

Ibland blir jag lite trött på kalla grönsaker. Och ganska ofta blir jag galet sugen på en god soppa.
Grönsakssoppa kan man snabbt svänga ihop med de ingredienser man har hemma. Bara att koka grönsaker och rotfrukter tills de mjuknat och sedan köra med stavmixer och tillsätta någon matsked av till exempel crème fraîche, färskost eller en skvätt grädde.

Morotssoppa med ingefära är en favorit. Och tomatsoppa med basilika. Och soppa på jordärtskocka. Mums.

20130209-163440.jpg
Idag gjorde jag en soppa på en bukett broccoli, en halv purjolök och en bit rotselleri. Jag fräste den strimlade purjon i lite smör- och rapsolja, kokade broccoli och selleri bitar i ca 4 dl vatten, mixade allihop med stavmixern direkt i kastrullen, rundade av med en rejäl matsked smetana och smakade av med nymald peppar och Husmor Lisas flingsalt med torkade örter och blomblad.
Så enkelt. Så gott!

20130209-170040.jpg