May the Force be with you. #blogg100 del 40

Sociala medier är ett sätt att tala om vem jag är och vad jag står för. Och genom att berätta om vad och vem jag gillar berättar jag även mer om mig själv. Att lyfta och berätta om personer, platser, restauranger eller företag som jag gillar är ett sätt att bygga mitt personliga varumärke, om man nu vill använda den termen.

Jag snubblade över ett inlägg på Twitter tidigare idag. Det handlade om hur kvinnor bara stöttar varandra när någon känner sig låg eller det går dåligt, att vi inte är lika duktiga på att glädjas med varandras framgång. Ska man generalisera är det kanske så att män är lite mer åt andra hållet – bra på att berömma när det är positivt men sämre på att trösta när någon behöver den typen av stöd.
Jag har aldrig tänkt på det förut, men det finns nog ett sånt mönster hos många.

Missunnsamma mänskor som dränerar en på energi får man göra slut med. Bättre att istället lägga sin energi på riktiga, boostande vänner som ger energi tillbaka. Och som stöttar och peppar i alla lägen.

Förra gången jag funderade på de här frågorna blev det en Girlpower day – som du kan läsa mer om här!

20130304-192448.jpg
Prinsesstårta anyone?