April april! #blogg100 del 68

 

Idag blir det spännande att se vad sönerna hittar på. Att skoja och busa är favoritsysslor och ju äldre de blir desto mer avancerade bus. :)

Dagstidningarnas aprilskämt tycker jag är största behållningen av första-apriltraditionen. Det är alltid extra kul att läsa tidningen denna dag, och ibland har man på tidningsredaktionerna verkligen tagit uppgiften på allvar och lyckats göra en kul grej. Jag minns Sydsvenskans skämtande om att bygga ett casino med tax free på den konstgjorda ön Pepparholmen vid Öresundsbron för några år sedan – genialt!
Nu när jag googlar på det visar det sig att den artikeln skrevs 2005 – extremt minnesvärd nyhetsartikel med andra ord..

Idag skämtar GP om mördarsniglar som bot mot gnisslande spårvagnar och Sydsvenskan om att man döper om platser i Malmö inför schlagerfestivalen.

Köpcentret Caroli City döps om till Carola City, stadsdelen Lorensborg blir Loreensborg, området Herrgården är tänkt att få namnet Herreysgården, Baltiska Hallen blir Abbaltiska hallen och koloniområdet Elinelund ska bli Perrellinelund. Namnbytena ska vara genomförda redan till den 12 maj, då ESC-veckan i Malmö startar. Från början var namnbytet tänkt som en rolig gest under tävlingen, men det förslag som nu läggs fram handlar om en permanent lösning.
– Vi har i flera månader diskuterat hur vi ska sätta ESC-finalen 2013 på kartan för all evighet. Malmöborna gillar Eurovision och den kärleken är evig, så vi tror att dessa namnbyten fungerar, säger Ingela Forsman (S), ordförande i tekniska nämnden som ger direktiven åt gatu- och fastighetskontoret.

20130401-123828.jpg