Helt sjukt! #blogg100 del 76

I kvällens avsnitt av tv4:s programserie Helt sjukt med David Hellenius handlar det om kost och vikt.
Calle Moraeus var första gästen, han är ju en förespråkare för LCHF sedan lång tid tillbaka.
Helt snabbt gick man igenom olika historiska metoder för att gå ner i vikt; rökning, bantningspiller med amfetamin, kolhydratsbantning och slutligen hölls en lång intervju med Shirley Clamp som gått ner med hjälp av ViktVäktarna. Kul att hon valt att öppet gå ut med att hon valt ViktVäktarna som metod. Förebilder är viktiga och hon är som en vanlig reko tjej som skulle kunna vara vem som helst, hon är en person som många kan identifiera sig med, tror jag.

Ordet fetma var inte förknippat med mig, men jag var där och nosade. Jag insåg att det fanns en massa saker som jag inte orkade göra på grund av min vikt. Och jag insåg till slut att lagom är bäst för mig, oavsett vad det gäller. Då mår jag bra.

Att sätta gränser är viktigt både för den psykologiska hälsan och för att kroppen ska må bra. Och det handlar inte bara om vikten, det handlar om hela livet och att hitta någon slags inre lugn.
Jag tror det är viktigt att hitta ett sätt att sluta kriga mot sig själv och istället ge kroppen vad den behöver. Kroppen ska man ju bära med sig hela livet, det är viktigt att behandla den väl.

Helt sjukt - om viktminskning
Och slutligen några löpsedlar. Klassiskt att man får med både bantningstips och läcker festmat (eller kakrecept) på samma löp.