Tjugofem procent #blogg100 del 75

Tjugofem procent. En fjärdedel. Det är inte mycket kvar nu.
I bloggutmaningen #blogg100 som jag antog för 2,5 månad sedan har jag nu skrivit mig igenom tre fjärdedelar. Det går ut på att skriva ett blogginlägg per dag, 100 dagar i sträck.

Första 25 var enkelt. Runt 40 tänkte jag att jag gör det till min egen grej och kör #blogg50 istället. Men vid 50 och 51 kändes det helt okej igen. Och nu är det alltså bara sista fjärdedelen kvar.

Det är väl som med mycket annat i livet. Stora projekt måste betas av i små portioner. Varje liten del är ett viktigt delmål.

Av alla de klienter jag träffar är det väldigt många som vill gå ner i vikt och komma i bättre form. Här har de små konkreta delmålen en avgörande betydelse för hur man lyckas med att ta sig till det stora målet.
Sätt ett litet mål för varje dag. Delmålet blir något konkret som du själv kan styra över och checka av att du gjort. När du varje dag under en längre tid klarat av dina delmål kommer viktminskningen som ett kvitto på att du är på rätt väg.

Det kan handla om att komma i säng i tid, äta bättre och mer planerade mellanmål, ta en promenad, äta en nyttigare frukost, äta mer grönsaker och mindre portioner av annan mat. Vad som passar bäst hos dig avgör du själv.

20130409-083606.jpg
God morgon, säger Kungälv.