Hiss eller diss; sushi och buffé #blogg100 del 71

Jag tillhör dem som brukar varna för bufféer av olika slag. När det är dags att äta julbord, påskbuffé eller vilken smarrig lunchbuffé som helst, då blir det ofta väldigt mycket mat. Aptiten triggas av att det finns mycket att välja på, mycket färger, former, smaker och konsistenser.

Men buffé kan faktiskt också vara riktigt bra. Om man väljer bra grejer. Ett bra knep är att ta ett varv och se vad som finns innan man börjar ta för sig. Och sen tar man bara av sina absoluta favoriter. Och tar man mer när man ätit upp sin portion så är det rena grönsaker som gäller.

Sushi var en riktig hälsogrej när det kom till Sverige. Det var ju liksom bara fisk och ris, och inget fett. Men på senare år har man allt mer fått upp ögonen för att allt det där vita klibbiga riset och avsaknaden av grönsaker gör att det inte är så nyttigt ändå. Dessutom blir man ju hungrig väldigt fort igen.

På vår favoritrestaurang i Kungälv finns det både thaimat och sushi. Och husmanskost och allt möjligt annat också. Dit går jag och sönerna ofta och äter lunch när vi är lediga.

Min favorit är en sallad med broccoli, blekselleri, skaldjur och risvinäger. Och kyckling med röd och grön curry i kokosmjölk. Ett par sushibitar blir det också. Gott som gör gott. :)
SUSHI KAJSA ASP