#smcgbg Om entreprenörskap och jobbsök i Sociala medier #blogg100 del 94

Fredagens nätverksträff för Social Media Club Gbg bjöd som vanligt på fantastiskt god lunch – tack för det, Incontro – och intressanta trevliga samtal.

Den här gången var temat ”att söka jobb via sociala medier” och diskussionerna handlade bland annat om hur man behöver vårda sitt personliga varumärke i stort, och inte se jobbsökandet som en isolerad företeelse.

När börjar jobbsökandet? var en av de frågor vi diskuterade. Det pågår ju egentligen hela tiden. Även den som har en trygg anställning, eller tror sig ha det, är ofta öppen för förslag – kanske det verkliga drömjobbet finns någonstans därute…

Många av oss är företagare, och som sådan söker man ju jobb hela tiden – fast inte i form av en anställning utan i form av konsultuppdrag. Och många företag som egentligen tänkt anställa är säkert villiga att ta in en konsult istället, om man hittar en person som är som klippt och skuren för uppdraget. Det är liksom inte så dramatiskt längre, entreprenörskapet och olika anställningsformer flyter in i varandra. Och den du är privat är ju även den som kommer att bli din arbetsgivares medarbetare, så det finns egentligen inga knivskarpa gränser åt något håll.

Social Media Club träffas en gång per månad, käkar lunch tillsammans och diskuterar olika ämnen med internet och sociala medier som utgångspunkt. Detta har kommit att bli ett viktigt nätverk för mig, både för att jag lär mig mycket och får nya vinklar på saker och ting, och för att jag träffar många trevliga och intressanta människor där.

Ingen nämnd, ingen glömd, men den här gången träffade jag bland annat twittervännerna
@jsundlo , @mikumaria , @JennyKorpi och @TomasBogren

20130426-143318.jpg

Incontro har alltid en väldigt fräsch salladsbuffé med ett stort utbud och massor av goda italienska specialiteter; parmaskinka, marinerade oliver, tomatsallad, ugnsrostad aubergine och cocktailtomater, kronärtskockshjärtan och foccacia. Fantastiskt gott!
(orkar oftast ingen varmrätt..)

 

1 kommentar