Ända in i kaklet #blogg100 del 100

Äntligen i mål! Jag antog bloggutmaningen #blogg100 och har gjort ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. Roligt. Utvecklande. Jobbigt. Lärorikt. Tålamodsprövande. Och nu: härligt att vara i mål!
En mental långsiktig utmaning har mycket gemensamt med att till exempel springa ett lopp, gå ner mycket i vikt, sluta röka eller att ha en annan konkret fysik utmaning med ett tidsbestämt mål. Man måste dela upp det stora målet i små delmål för att träna och successivt höja sin prestationsnivå. Och man måste tro på sig själv och även ladda de mentala batterierna.
Och när man nått sitt mål ska man fira det. Ge sig själv en klapp på axeln och våga tycka att man är bra. Du klarade det!!

När jag sprang GöteborgsVarvet för ett par år sedan lade jag upp en bild på den blå linjen som bakgrundsbild i min telefon; alltså linjen man målar upp på asfalten för att man aldrig ska behöva tveka om vägen mot mål. Varje gång jag såg den gick en liten ilning av spänning genom kroppen och jag fick en ny liten motivationsboost. Det var en mental uppladdning som funkade väldigt bra för mig.
Nu är det inte långt kvar till årets Varv. Ladda gärna ner bilden och prova du med – återkom gärna och berätta hur det funkade för dig.
Tips om vad du behöver ha med dig när det är dags att springa lopp hittar du här.

20130502-083717.jpg