God semestermat i trång sittbrunn

En vecka i en något för liten båt. Med två söner som är vana att röra sig mycket. Maten i dåligt isolerad kylväska och vatten i dunk. Samtidigt vill man gärna äta gott på semestern. Svårt att få ihop, men man får göra vad man kan. Och så blir det ett och annat restaurangbesök emellanåt.
Vi lägger upp ett lager av konserver och torrmat – torrmaten kommer vi dock att hoppa över nästa år, ingen höjdare. Vi provade en pasta carbonara, en spagetti med köttfärssås och vegetarisk tacomix. Det gör vi inte om.

Men det finns mycket annat som funkar; goda mackor, burkmat som Bullens pilsnerkorv och ravioli som bara ska värmas, och konserverade grönsaker såsom soltorkade tomater, tapenade och andra tapastillbehör, oliver, grillad paprika mm. Hade jag haft annat sällskap i båten hade jag fyllt förråden med vinbladsdolmar och hummus – men tyvärr är det ingen annan i familjen som gillar sånt..
Frukt och morötter håller sig länge i kölsvinet, andra grönsaker får man äta upp lite snabbare.

20130728-215137.jpg

20130728-214733.jpg

20130728-215048.jpg

20130728-215057.jpg

20130728-233548.jpg
Kex och gott knäckebröd funkar alltid – och är bra att tugga på när någon blir sjösjuk.
Yoghurt klarar sig ganska bra, samt H-mjölk och någon ost som bara blir bättre av att lagras i rumstemperatur.
Sugrörsjuice – ett måste. Och kaffepulver. Men se till att hitta en god sort, gott kaffe är ett absolut måste.
Små förpackningar är att föredra framför större, när man väl öppnat är det inte någon vidare lång hållbarhet i fukten och värmen.
God tur!

2 kommentarer

UHTprodukter tex Kelda och Milda behöver heller inte stå i kyl. I butiken gör de det mest av fördäljningsmässiga skäl. Torkade korvar tex Fuet är gott att smaska på. När vi seglade med familjen hade vi alltid en fårfiol i skoförrådet! Fiolen höll sig hela fem veckors seglingen.