Mina Fitness-chokladbollar – bästa (godaste) mellanmålet

Jag blev sugen på att testa ett bra enkelt mellanmål som man lätt stoppar i träningsväskan. Mina chokladbollar är dessutom ekologiska och tillsatsfria – och har ett sting av chili. Grymt goda!

Du behöver (till ca 15 st):
100 gram torkade aprikoser (jag använde ekologiska svavelfria som är bruna, ganska hårda och inte så syrliga)
1 dl rostade saltade cashewnötter
0,5-1 tsk cacao & chili (Santa Maria)
1 dl havregryn (gärna eko; och för den som vill ha glutenfritt finns det glutenfria havregryn)
4 msk kakao (gärna eko och fairtrade)
Ca 1 dl sesamfrön och chiafrön att rulla bollarna i

Gör såhär:
Blötlägg aprikoserna i 1 dl hett vatten 2-3 timmar. Mixa med stavmixer tillsammans med cashewnötter till en slät massa. Rör i havregryn, kakao och kakao/chili. Forma bollar eller små korvar och rulla dem i chiafrön och sesamfrön. Det här är en ganska kletig historia, jag använde två teskedar för att lägga klickar av degen direkt på ett fat täckt av frön.
Förvara de färdiga chokladbollarna i kylen i burk med lock.
Perfekt som snacks eller mellanmål inte minst i samband med träning. Bra som uppladdning eller återhämtning tillsammans med ett glas mjölk. Och väldigt goda till en kopp kaffe.

20130930-174157.jpg

fitness-chokladbollar-rawfood-superfood-snack

Goda mellanmål som funkar i träningsväskan, som är ekologiska, väldigt goda, och som nog får betecknas som superfoods; med en bas av torkade aprikoser, cashewnötter och kakao, chiafrön och en gnutta chili. Dessa fitness-snacks ger en energiboost samtidigt som du får i dig fibrer, antioxidanter, hälsosamt fett och en hel del annat som är bra för dig.
Gott som gör gott!