Lansering nya nordiska näringsrekommendationer NNR5

Just nu lanseras de nya nordiska näringsrekommendationerna NNR5 på ett seminarium i Köpenhamn.

Dietisternas riksförbund, DRF, skickade just ut ett pressmeddelande där huvudbudskapet är att man mer fokuserar på matvanor och sunda livsmedelsval, och på helheten istället för detaljerna. Energiprocent och fördelning av fett, kolhydrater och protein är mindre viktigt, medan energibalans och god kvalitet vad gäller val av kolhydrat- och fettkällor är centrala begrepp. Alltså; mindre snack om låg eller hög nivå av kolhydrater eller fett, och fram med härlig god mat med mervärde!

Klicka här för att läsa pressmeddelandet från Dietisternas riksförbund.

Klicka här för att komma till streaming av seminariet i Köpenhamn, inklusive presskonferens.

NNR5-nordiska-kost-rekommendationer