Vem vill ha danskt kött?

Skönt att någon äntligen vågar sätta ner foten. Jag hoppas att denna Icahandlare blir en förebild för sina kollegor och att fler vågar sluta sälja alltför billigt kött – och för billig mat överhuvud taget. Kvalitet i form av lite ”snällare” produktionsvillkor för djur, människa och miljö kostar lite mer, och det är inte rimligt att pressa priserna hur lågt som helst.
Resistenta svinbakterier, undermålig djurhållning och dåligt foder var några av skälen till att Andreas Gunrup valde att sluta sälja danskt griskött i sin butik. Att läsa om griskultingar utan knorr på svansen (eftersom svansen kuperats), suggor som inte får halm så att de kan bädda och reda bo, foder baserad på genmodifierad soja och trånga bås som ger stressade och skadade djur får åtminstone mig att tappa aptiten.
Läs mer om Icahandlaren i Göteborg som säger nej till danskt kött i denna artikel i GöteborgsPosten.

20140509-080807.jpg

4 kommentarer

Gillar inte det här.Jag vill själv kunna välja om jag vill köpa billigt eller dyrt kött, och eftersom jag är arbetslös så har jag inte råd att köpa svenskt kött, och jag vill ha kött ofta, helst 5 eller 6 dagar i veckan. Jag bryr mig inte heller något märkvärdigt om hur djur behandlas, spelar ingen direkt roll för mig om en gris hade en knorr när det levde. Skäms på butiker som vill visa pekpinne för sina konsumenter!

Hej!
Jag har ju inte pratat med handlaren personligen men jag gissar att det handlar mer om att man inte vill medverka i en livsmedelsproduktion som inte känns etiskt bra och miljömässigt hållbar – och inte om att tala om för kunderna vad de ska äta eller inte äta.
Var och en tar ansvar på sitt sätt. Kanske du kan hitta andra styckningsdelar som passar din budget OCH är svenskproducerat?
Ha en fin dag!

Heja! Jag tycker det är härligt att se att fler och fler blir medvetna och väljer bort produkter som påverkar både djur, människor och naturen. Såg igår på mitt Ica att de helt slutat med icke eko bananer! :) Kanske kan danskt griskött vara nästa som plockas bort!

Ja, det är skönt att se att allt fler tar ansvar för hållbar matproduktion. Hade jag haft en mataffär hade jag inte velat sälja varor som jag inte vill äta själv.