Kanske vårens viktigaste uppdrag?!

Idag har jag ett viktigt uppdrag; att prata mat och sunda vanor med personal från Ytterbys förskolor. Jag föreläser oftast för företag där man vill att personalen ska bli mer kostnadseffektiv och vara mindre sjuk, men idag pratar jag med personer som ska vara förebilder för våra barn, och som ska lära och visa barnen ett sunt och respektfullt förhållningssätt till maten och matens ursprung. Det är viktigare än allt annat!

Vi kommer bland annat att prata om sunda vanor, hur man kan förbättra barns matvanor, hur nyttig mat kan bli lustfylld, rolig, god och lockande – oavsett ålder. Jag kommer även att prata mycket om matglädje och om matens ursprung. För det känns nästan som det allra viktigaste – att vi visar barnen var maten kommer ifrån. Att maten ska vara gjord av bra råvaror, smaka gott och se god ut är fullständigt självklart – oavsett om man ska servera den till unga, väldigt unga, eller väldigt gamla människor.

Bilden visar några av de bilder jag kommer att visa – och några av de maträtter jag kommer att servera. För idag är det nämligen inte bara en teoretisk föreläsning, utan även praktisk tillämpning – föreläsningen avslutas med en somrig lunch för deltagarna; Tunnbrödsrulle med kallrökt lax och wasabi, Hommus med krispiga grönsaksstavar, Sallad med fullkornsbulgur, bönor, oliver och soltorkad tomat, Fetaost- och tomatspett med olivolja och timjan, och Chevice med melon, räkor och koriander.

föreläsning-mat-barn-förskola-dietist