Tack #Almedalen – vi ses igen nästa år!

Vilken fantastisk vecka jag har haft i Almedalen!

Nyss hemkommen från Visby – trött, omtumlad och glad, och full av ödmjukhet inför alla intryck och alla intressanta människor jag träffat. För mig är Almedalsveckan en fantastisk blandning av extremt trevligt arbete, inspiration och ny kunskap.

Det största problemet man har under Almedalsveckan är att välja och sålla mellan alla intressanta programpunkter. Varje dag arrangeras ett stort antal superintressanta seminarier. Och så ska man ju hinna med allt roligt också; nätverkande, goda middagar, trevliga mingel och sköna löprundor.

Jag skulle gärna gått på ännu fler seminarier, men i stort tycker jag att jag lyckades navigera rätt bra i utbudet. Det jag främst har bevakat har handlat om kost, matvanor, hälsa, offentliga måltider, hållbarhet och kommunikation, främst via twitter. Jag har träffat massor av både nya och gamla bekanta och är supernöjd med min vecka.

Det var väldigt roligt att se att hälsa, friskvård och inspiration kring sunda vanor stod högt på agendan, både hos politiker och bland de företag som arrangerade seminarier. Mötesplatsen Hälsodalen i regi av Oak River tror jag har haft en stor betydelse i det sammanhanget.

Bra mat i skola, förskola och äldreomsorg diskuterades på flera olika håll, och om det vill sig väl blir det en timmas fysisk aktivitet per dag i skolan – flera olika partier tycker det är en bra idé och inser att idrotten spiller över på så mycket annat, bland annat hälsa och studieresultat.

Bra mat och att röra sig mer är viktigt genom hela livet och det är glädjande att allt fler verkar inse det.

Bilderna är bland annat tagna på Ma(k)tkampen mellan Eskil Erlandsson och Mikael Damberg som arrangerades av Hill&Knowlton, mingel i St Clemens ruin med Ambassadörer för kvinnors företagande på Gotland, Hälsodalens Maria Sitell och mingel med livegrillning av Svenska Juniorkocklandslaget, och grillad röding på Restaurang Bakfickan.
Under veckan har jag twittrat på uppdrag av Danone. Läs gärna mina tweets på @DanoneSverige.
Och nu är det dags att ta semester. Skönt. Jag är tillbaka på jobbet vecka 32.

20140705-151058.jpg

20140705-151114.jpg

20140705-151153.jpg

20140705-151206.jpg

20140705-151359.jpg

20140705-151411.jpg

20140705-151142.jpg

20140705-153503.jpg
Många trevliga kollegor från Dietisternas riksförbund var på plats.