The Purple Diet – senaste nytt bland modedieter!

Håll i er! Här kommer det allra senaste bland dieter: The Purple Diet.
Dieten är ännu ett sätt att begränsa sin kost och sätta upp regler för vad som är bra eller dålig mat – i det här fallet duger bara det som är lila; aubergine, plommon, rödkål, rödbeta, lila morot… Rent trams, om du frågar mig.
Starka färger på grönsaker och frukt innebär ofta ett högt innehåll av antioxidanter, men vi behöver ju inte bara en sort – bättre att äta varierat och få i sig mer av flera näringsämnen som kan förbättra hälsan och minska risken för sjukdomar. Och antioxidanterna är förvisso bra, men behöver vara i sitt sammanhang för att nå sin fulla potential; fibrerna behövs för att förse tarmens bakterier med näring, vilket är en förutsättning för att allt det fina i maten ska tas upp i kroppen.
Sunda och långsiktigt hållbara matvanor kombinerat med mer rörelse är en bättre medicin för den som behöver en nystart efter sommarsemestern. Ta hjälp om du behöver stöd för att komma igång och för att hitta en hälsosam livsstil som passar just för dig.
I denna artikel i Huffington post kan du läsa mer om The Purple Diet.

20140806-100503-36303601.jpg