Våffeldagen – my way; utan att hamna i sockerchock eller paltkoma

Våffeldagen behöver inte vara en sockerchock toppad med vispgrädde.
Fettinnehållet minskar du enkelt genom att byta grädden mot matyoghurt eller kvarg, och sockerinnehållet genom att byta ut sylten mot färska eller frysta bär som du själv sötar om och med vad du vill; strösocker, råsocker, kalorifritt sötningsmedel eller ingenting alls.
Jag serverade våfflorna som kvällsmat, med bräckt skinka och äpple till barnen – och kallrökt lax, créme fraiche och hackad rödlök till de vuxna. Ingen fick veta mitt hemliga recept; att jag hade bytt ut 1/3 av vetemjölet mot grahamsmjöl och tillsatt ett extra ägg i smeten. På så sätt gav den mer näring och lite extra mättnad, protein och fibrer.
Våffeldagen firades här på ett fräscht sätt, och med en härlig smak av våren.

(null)

(null)