Hjärna. Hjärta. Mage. Idag i Aftonbladet.

Aftonbladet Mat&Vin skriver idag om Hjärna. Hjärta. Mage. För hållbar hälsa och ett skönare liv.

”Kajsa, som arbetar som dietist och hälsoinspiratör, vill hjälpa svenskarna att lyssna på sin kropp istället för att köra olika dieter.

Idén till att skriva boken kom då hon fascinerades av alla intressanta samband i kroppen; tarmen och hjärnan.

– Till exempel att vi kan påverka minnet och förmågan att fokusera genom vårt sätt att leva. Att hur vi äter, sover och vad vi gör med kroppen inte bara är avgörande för hälsan utan dessutom har stor påverkan på hjärnan och hur vi mår psykiskt.

– Ett annat skäl till att jag ville skriva boken är att jag har tröttnat på alla skriverier om modedieter och specialkoster som begränsar livet och matglädjen, och som många tror ska ge både hälsa, viktminskning och ett lyckligare liv. Min bok är helt fri från begrepp som ”fri från” och är till hälften faktabok och till hälften kokbok – så att du själv kan uppleva mat för hälsan, på mitt sätt – med den senaste forskningen som utgångspunkt, fortsätter hon.” …

Läs gärna artikeln i sin helhet här.

Läs mer om boken och hur du kan beställa den här

Kajsa Asp Trött på modedieter