Om dieter och kläder i fel storlek

Att gå på diet är som att försöka få på sig ett par skor i fel storlek. Eller att köpa ett par jeans i en storlek mindre för att man tänker att de ska passa senare. Det kommer aldrig att kännas riktigt rätt. Därför tycker jag det är fel väg att gå. Att gå på diet alltså. 

Att ändra sitt liv och sina vanor behöver få ta tid, och om du gör det i för stora steg är risken stor att du misslyckas eller inte orkar hålla dig till ”reglerna”. Bygg dina sunda vanor utifrån ditt liv, vad du gillar och vad som passar just nu. Gör mindre men konsekventa förändringar som du klarar av att fortsätta med i ett längre perspektiv. Gör dig själv nöjd och stolt över att det är du som bestämmer och styr över dina vanor. 

Tips, recept och massor av inspiration finns i min nya bok – som levereras från tryckeriet under veckan. Här kan du läsa mer om boken – som heter Hjärna. Hjärta. Mage. – för hållbar hälsa och ett skönare liv.