Hjärna. Hjärta. Mage. Recenserad hos BTJ. 

I senaste BTJ-häftet (22:2016) recenseras Hjärna. Hjärta. Mage. av lektören Linda Ljungskog.

Recensionen ger en presentation av min bakgrund som dietist, journalist, föreläsare och författare, och en bra bild av helhetstänket i boken: Hur mat, träning och sömn påverkar hjärnan, hjärtat och magen – och bokens syfte: att visa hur allt hänger ihop. 

Asp Jonson delar ”på ett lättläst och lättförståeligt vis med sig av det aktuella forskningsbaserade kunskapsläget” … ”Här finns inga pekpinnar eller krångliga koncept. Istället ligger fokus på att göra det bästa av det du har och göra smarta val, även i en stressig vardag.”

Vidare beskriver Ljungskog receptdelen såhär: …”mycket enkla, näringsrika och snabblagade maträtter, röror, frukostar och godis, allt fotograferat på ett färgsprakande och lockande vis av Katja Ragnstam.” 

Enligt skribenten passar boken alla som vill få tips och inspiration kring hur de kan tänka och agera gällande mat, vila och träning – för att må bra och bygga upp sin hälsa. 


En av mina yngre besökare i montern på Bokmässan.